Stránky

pondělí 15. října 2012

NOVINKY V OBCHŮDKU

Dnes jsem stihla přidat pár novinek do obchůdku :

nejdříve musím uvést QUILT HALO - úžasná věc, která dokonale přilne a drží deku při prošívání, takže můžete krásně "řídit" a máte perfektní kontrolu nad tím co šijete. Ve spojení s quiltovací podložkou je to bomba !



další je BINDING TOOL - s ním perfektně dokončíte lemování



A nakonec nezbytný doplněk do každého "šicího pokoje" či dílny - věčný kalendář s 366 bloky







neděle 7. října 2012

ZKOUŠKA LEMOVACÍ PATKY - DRÁŽĎAN KONEČNĚ DOŠIT

Konečně jsem se dostala k tomu abych dodělala závěs s drážďanským talířem. Zároveň se mi to hodilo - vyzkoušela jsem lemování s novou patkou naostro. Předtím jsem to zkoušela asi 2x, jen opravdu minimálně a chce to opravdu párkrát vyzkoušet na nečisto, aby se člověk tzv. s patkou sžil, pak to jde už hezky.

Lem jsem nechtěla nijak široký, tak jsem nařezala pruhy 2 1/4 palce, sešila dohromady, přeložila napůl a přišila z vrchní strany na quilt. Vrchní nit jsem použila "neviditelnou", abych nenarušila prošití,které již v kraji bylo, zespodu černá nit a zároveň jsem přišila i tunýlek na zavěšní. Výplň je bavlněný vatelín, tak jsem použila "nástavec" č. 2 - low loft. Švový přídavek jsem nastavila na 1/4 palce.




Z vrchní strany přišito


A je připraveno ke konečnému přišití lemu. Na rohy jsem použila i Minute |Mitter, který jsem si pořídila - slouží k přesnému složení rohu,ale mám bohužel zatím jen ten malý, který je na složení spodního růžku ve druhé fázi přišívání - tj. konečném přišití. Ty širší, které skládají roh z vrchní strany, si musím teprve pořídit.
Švový přídavek jsem nastavila na cca 3/8 palce,ale to se nastaví, podle toho jak vychází lem, asi se nelze držet přesných  údajů, alespoň pokud jsem to zkusila přesně podle návodu na krabičce patky, tak mi to zas až tak moc nešlo, ale třeba na to přijdu.


A je hotovo ! Patka opravdu drží steh těsně okolo lemu, takže to jde hezky.





Myslím, že se celkem zadařilo - a předpokládám, že častějším používáním dovedu lemy k dokonalosti :-).

Až bude talíř viset, určitě dám ještě foto :-).

TAK KONEČNĚ VISÍ !!



BRATŘÍČEK K OBALU NA MOBIL

Potřebovala jsem někam uložit také sluchátka a tak jedna rychlovka - pouzdro na sluchátka.

Vybrala jsem motiv z batiky co se mi moc líbí a motiv se mi přesně velikostí hodil.


A tady je výsledek  :-)