Stránky

neděle 30. září 2012

OBAL NA NOVÝ MOBIL

Po 8 letech jsem si konečně koupila nový mobil a tak jsem chtěla aby měl také nějaký hezký, mnou ušitý, obal. Na blogu Terrie Sandelin, se mi zalíbila technika, kterou dělala záložky do knihy. A tak jsem ji vyzkoušela na mém novém obalu.

Pro začátek je potřeba vybrat více barev látek - stačí odstřižky. Tyto díly jsem nažehlila na oboustranně lepící Steam a seam 2.


Potom  díly rozstříháme na malé kousky


Sloupneme papír z druhé lepící vrstvy a postupně lepíme na podkladovou látku, kterou jsme si ustřihli dle velikosti mobilu.


Až máme látku pokrytou, řádně zažehlíme


Podložila jsem bavlněným vatelínem a prošila


Pak sešijeme dohromady s podšívkou - necháme malý otvor pro otočení


Po obrácení otvor ručně zašijeme, připravený kus přeložíme na půl a po stranách prošijeme na stroji. Musím říci že je opravdu hodně pevný - je to hodně vrstev látky, takže měl stroj co dělat, ale nakonec to vyšlo.

Takže tady je výsledek - není to úplně tip top, ale mně se líbí :-).



sobota 29. září 2012

ZKOUŠKA PRAVÍTKA NA FLIC FLAC (TWISTER)

Dnes jsem se konečně dostala k tomu, vyzkoušet pravítko na FlicFlac- Twist'n'stitch od June Tailor.
Nikdy jsem ho před tím nešila a tak jsem byla zvědavá, jak mi to půjde.
S pravítkem je práce opravdu rychlá a jednoduchá a šlo to moc hezky, myslím, že obrázky ani nepotřebují mnoho komentáře.
 Látky jsem nařezala na velikost  5x5 palců, řežu s pravítkem od June Tailor Shape Cut Plus, které tedy nemá chybu - vše nařežete velmi rychle a přesně, několik vrstev najednou - tomu se žádné pravítko ani elektrická mašinka nevyrovná.


Projekt jsem dělala malý jen z 9 čtverců, plus lem o velikosti 3 palce. Po sešití konečně došlo na nové pravítko
5ti palcové čtverce řežeme ve slotech pro 3 1/2 palce.Černý kříž na pravítku se vždy zarovná na švy, zaříznou se dvě strany, pravítko se otočí o 90 stupňů a zaříznou se zbylé 2 strany.


a je sešito

a připraveno k prošívání

Prošívala jsem ve švu kolem každého "větrníčku" . I ve švu ve většině případů prošívám volně - je to rychlejší a pokud se prošívá velká deka, odpadá pracné, věčné otáčení. Nedávno jsem si pořídila tzv. "QUILT HALO", je to úžasná věcička - dá se s ním při prošívání krásně "řídit". Ve spojení se Supreme sliderem nemá chybu.


a hotovo

Takže závěrem - práce se pravítkem je opravdu jednoduchá a rychlá, vše krásně pasovalo. Těším se až se pustím do něčeho většího.

P.S: Omlouvám se za fotky, šila jsem večer, a tak je vše foceno při umělém osvětlení






neděle 23. září 2012

SVORKY NA LÁTKU-ZIP CLIP GUN

V obchůdku mám nyní v nabídce tyto kovové svorky na látku. Jsou od společnosti Martelli, od které co nevidět přidám lemovací patku - Stitch in the ditch binding foot.






sobota 22. září 2012

CAMELOT OD IN THE BEGINNING

Minulý týden přibyly do obchůdku nádherné"artové" látky z kolekce Camelot od In the Beginning fabrics.
Líbí se mi tak moc, že je sem musím přidat :-) :








sobota 15. září 2012

NOVÁ LAMPIČKA K ŠICÍMU STROJI

Dlouho jsem tu nebyla -nějak poslední dobou nestíhám, budu se to snažit tento týden nějak napravit - alespoň doufám, že se mi to podaří.
Dnes jen kraťoučký příspěvek, musím se pochlubit s lampičkou, kterou jsem si již dlouho přála.
Konečně na šití VIDÍM, i když šiji tmavé látky !!!!
Je to LED lampička a svítí opravdu jasně - jednoduše přiděláte na stroj a světlo natočíte přesně tam, kam zrovna potřebujete - úžasné.



Tu patku co je na šicím stroji testuju - přibude příští týden do krámku, tak se s ní seznamuju :-).