Stránky

úterý 31. července 2012

Polštář z kaleidoskopů - hotovo

Tak konečně jsem se dostala k tomu ,abych polštář dodělala. Prošívání původně bylo trochu jinak, pak jsem ještě nějaké přidávala , ale snad to není moc vidět :-).



neděle 22. července 2012

SUPREME SLIDER-podložka na quiltování

Tento týden jsem do obchůdku vložila nové zboží - nějaké látky - černobílé,jednobarevné i barevné. Ale největší radost mám z podložky na volné quiltování -  SUPREME SLIDER, kterou exclusivně nabízím v mém obchůdku.
S touto podložkou jsem se seznámila před necelým rokem. Přivezla jsem si jí z naší cesty po USA, na kterou nás vzal kamarád, který tam již žije asi 30 let. Musím říci, že to byl úžasný zážitek - projeli jsme celé západní pobřeží od Seattlu až po San Diego (nevynechali jsme ani Grand Canyon, Las Vegas a jiné podobné úžasnosti). Zpět do Seattlu jsme se vraceli trochu obloukem přes Yellowstonský park.
Ale to jsem odbočila od quiltování :-).
Musím říci, že je to opravdu úžasná věc - jednak jsem začátečník a volné prošívání bylo pro mne noční můra, ale s touhle podložkou to jde opravdu lépě - obloučky lze kroutit opravdu plynule, a ruce a ramena o poznání méně trpí - takže doporučuji !

Při quiltování není nutno zapouštět zoubky podavače. Stačí nastavit délku stehu na "0", to přináši daleko lepší výsledky - spodní nit je správně napínána a povolována, takže i ze spodní strany je steh bezchybný !!
(Já osobně již jinak neprošívám a výsledky se nedají srovnat s tím, jak vypadal spodní steh, když jsem ještě quiltovala klasicky se zapuštěným podavačem a bez podložky).

K dostání je ve 2 velikostech.
Standard :

a velikost Queen :



Dalším novým pomocníkem je pravítko na řezání 120 ° trojúhelníků z 1,2 nebo 3 - 2 1/2 palce širokých pruhů. Dají se s ním jednoduše vytvářet opravdu krásné vzory:




A nakonec látky :








sobota 14. července 2012

POLŠTÁŘ Z KALEIDOSKOPŮ

Hned na začátku musím říci, že tenhle polštář, do kterého jsem se pustila, vznikl pouze z pokušení vyzkoušet pravítko na snadné šití kaleidoskopů tak zvaně "naostro". A musím říci, že jsem byla opravdu potěšená, jak šlo šití rychle a snadno. Když si vzpomenu, na polštář, který jsem šila z kaleidokopů klasicky, tak je to opravdu "nebe a dudy".
Protože šlo pouze o techniku šití, nad vzorem jsem v podstatě moc nepřemýšlela ani ho neplánovala, a výsledek stejně myslím není špatný.
Pár obrázků z výroby :-)  :

Vybrala jsem nějaké batiky a bílou na bílé


Našít čtverce


Sešít a ořezat na kaleidoskopy


Sešito !


Připraveno ke quiltování, jen zatím nevím jak - buď zvýraznit středový motiv - když se zadívám, vidím dva různé, nebo celoplošně proquiltovat, ať každý vidí co chce? Poradíte?


Obrázek hotového polštáře dodám příště !










středa 4. července 2012

DEKA PRO MIMINKO PODRUHÉ

Protože modrá dečka se u mne ohřála jen pár dní, a dnes už je u svého malého zákazníčka v Brooklynu v New Yorku, pustila jsem se do růžové - pro holčičku. Snad se bude také líbit :-). Výplň opět bambusový vatelín.